Измамникът е осъден на две инстанции

Преди време ви разказахме как собственик на фирма за дограми е завлякъл десетки клиенти с хиляди левове. Хората платили между 1000 и 2000 лв. за нови прозорци. Повечето пари дали като капаро, а въпросният майстор взимал размерите и парите и повече не се връщал. Почти няма районно полицейско управление в София, в което да не са подавани жалби срещу Павлин Горчев, но парите на измамените не могат да бъдат върнати, поне до този момент.

ЖЕРТВИ НА ИЗМАМА: Десетки останаха без дограми, за които платили

Ваня Керефейска и Емил Стефанов са едни от многото измамени, които продължават да си търсят парите. След първия репортаж на NOVA за измамата на Горчев, мнимият майстор върна парите на част от потърпевшите. Ваня и Емил обаче не са сред тях.

„Дадох 3 000 лв. за дограма. Тя трябваше да стане за няколко дни – на 21 май 2018 г. До ден днешен това не се е случило. Дойде, взе размерите, направихме договор, но той явно е бил фалшив”, разказва Емил Стефанов.

Още измамени с хиляди левове за смяна на дограма

Горчев е осъден на две инстанции, но Ваня Керефейска така и не получава парите си, нито пък отговор от институциите. Според нея измамникът продължава своята дейност като променя адреса на фирмата си.