На място бяха изпратени линейки и пожарни коли

Самолет кацна авайрино тази сутрин на летище София. Машината беше върната малко след излитането си заради повреден двигател.

Самолетът на авиокомпанията „Bulgaria Air” e излетял тази сутрин малко след 07.30 ч. с над 130 пасажери. Екипажът трябвало да изпълни полет до египетския курорт Шарм ел Шейх. Екипи на полицията и спешна помощ пристигнаха на аерогарата минути, след като е подаден сигналът за аварийното кацане.   

Според авиоексперти в конкретния случай не се е стигнало до пожар. Те обаче не изключват възможността летящите в небето птици да са причинили проблем в двигателя.

 

 

По думите на специалистите Ангел Борисов и Димитър Ставрев възникването на проблем в двигателя е многократно отигравана ситуация по време на учения. Но добавиха, че в реална обстановка времето за реакция на екипажа е сведено до минути.

В официална позиция от „Bulgaria Air” заявиха, че заради технически проблем решението за аварийно кацане е взето от командира на полета. И добавиха, че в нито един момент не е имало пряка опасност за здравето на пасажерите.

В крайна сметка пътниците излетяха за Египет около 11.00 ч. с друг самолет. 

 

 

Друг самолет на „България Ер” обаче не успя да излети поради технически проблем.