Жители на квартала се оплакаха от редица инфраструктурни проблеми

Кола пропадна в яма на улицата и не успя да помръдне. Случаят е от Велико Търново, в лицето на старата столица - Стария град. Кадри от инцидента ни бяха изпратени от зрители в рубриката „Моята новина”. След ВиК-ремонт, отворил се кратер погълна автомобила. Ремонтът на автомобила, оказва се, ще е за сметка на потърпевшия. Напрежението сред гражданите там ескалира. Случаят е от преди два дни, а в сряда дупката вече е запълнена.

Огромна дупка "погълна" кола край Варна (ВИДЕО)

„Течът беше от преди седмица. Неколкократно със съседи подавахме сигнали да бъде отстранен, но едва когато колата ни пропадна, бяха взети някакви мерки. Инфраструктурният проблем е от години и се задълбочава. Не се взимат никакви адекватни мерки”, разказа собственичката на пропадналия автомобил Соня Петрова.

Огромна дупка "погълна" джип в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

На място пристига полиция, която съставя констативен протокол. Съпругът на Соня, който шофира автомобила, не е виновен за инцидента, но ще трябва да поеме сам ремонта, тъй като застраховката „Гражданска отговорност” не покрива подобен вид щети.

Жители на тази част от квартала споделиха пред NOVA, че освен с пътната инфраструктура, имат проблем и със сметоизвозването, както и със снегопочистването през зимата. Дори таксита отказват да идат до техните адреси. Линейките достигат, но трудно.

Кола пропадна в изкоп в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Екип на NOVA потърси отговор от Община Велико Търново. Оттам заявиха, че има проекти, които би трябвало да започнат до няколко месеца, ако няма обжалване на фирмите-изпълнители. От ВиК все още не са отговорили на запитването на екипа ни.