Това сочат последните данни на ЦИК

Драматична развръзка с изборния резултат. Последните данни на ЦИК от тази сутрин определят ГЕРБ-СДС като победител в изборите. Преброени са малко над 95 процента от протоколите.

ПАРАЛЕЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ ПРИ 100%: "Има такъв народ" печели вота

ГЕРБ-СДС води с крехка преднина. Техният резултат е 23.91 на сто от избирателите. С 23.66 процента втори са "Има такъв народ". Оттук нататък всеки преброен глас може да наклони везните в една или друга посока.

Третата парламентарна сила в 46-тото Народно събрание ще е БСП с резултат от 13.63 процента. Отново с малка разлика "Демократична България" заема четвъртата позиция със събрани 12.55 на сто от гласовете.

 

 

По-нататък в надпреварата за народния вот. Пети са Движението за права и свободи. Те печелят 10.59 процента. Шестото място е за коалицията "Изправи се! Мутри вън!" с 5.04 на сто от избирателите.

Партиите, които ще изпратят новите 240 депутати в парламента

ГЕРБ-СДС водят засега. Втори на този етап остава "Има такъв народ". Трета позиция за БСП. Процент по-нисък е резултатът за Демократична България. Следва ДПС, а шести са от "Изправи се! Мутри вън!"

 

 

Кои партии и коалиции остават под чертата без парламентарлно представителство

"Българските патриоти" - коалицията включваща ВМРО, Воля и НФСБ, са с резултат 3.21 процента. Партия "Възраждане" се нарежда зад Патриотите. Деветата позиция е за формацията на Васил Божков - „Гражданска платформа Българско лято“ с около 2 процента от вота.

Вотът извън страната

"Има такъв народ" с преднина при вота в чужбина. Това сочат данни на ЦИК при обработени над 55% от протоколите.

За партията на Слави Трифонов са гласували 33.26% от сънародниците ни зад граница. Втори са ДПС с 19.84 на сто от вота. Следват ги "Демократична България" с 18.50%. Четвърти са от коалицията ГЕРБ-СДС, за която са гласували 9.24 на сто.

Екипът на NOVA продължава да следи данните, които в следващите часове ще се променят.

ВСИЧКО ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВОТА ЧЕТЕТЕ ТУК