За последните две седмици е извела над 14 000 души от Кабул

Великобритания започва да прибира у дома военните си от Афганистан във връзка с приключването на британската евакуационна операция на летището в Кабул, предаде Асошиейтед прес.

ЕКСКЛУЗИВНО: Българска учителка, избягала от ужаса на талибаните

Тази сутрин в базата на Кралските военновъздушни сили „Брайз Нортън” северозападно от Лондон кацна самолет на Кралските ВВС, превозващ военнослужещи. Те са част от наброяващия 1 000 души военен контингент на Великобритания, който беше разположен в Кабул, за да помогне за осигуряването на въздушния мост.

 

 

Британските полети за евакуация на граждани на Обединеното кралство и афганистанци като цяло приключиха, макар че началникът на британските въоръжени сили генерал Ник Картър заяви, че днес ще има още съвсем малък брой.

Байдън даде на военното командване пълна свобода на действие за борба с ИДИЛ

Великобритания съобщи, че за последните две седмици е извела над 14 500 души от афганистанската столица, но добави, че 1 000 афганистанци, които имат право да дойдат в Обединеното кралство, не са успели да се евакуират.

 

 

Вчера премиерът Борис Джонсън обеща да направи всичко възможно за евакуирането на още хора от Афганистан във Великобритания по други начини, без обаче да съобщи подробности.

Източник: БТА