Мобилното приложение ще се използва на летищата

Египетското министерство на здравеопазването и населението обяви, че следващата седмица ще въведе ваксинационен паспорт в сътрудничество с министерството на комуникациите, съобщи онлайн изданието "Иджипт индипендънт". Мобилното приложение ще се използва на летищата за установяване на имунизационния статус на пътуващите.

Египет въвежда нова SMS услуга в помощ на туристите

Три цвята ще обозначават наличието или липсата на ваксина срещу COVID-19. Червеният цвят ще означава, че човекът не е имунизиран, жълтият - че е получил една доза, и зеленият - че е поставена втора игла.

Хората със завършен имунизационен цикъл ще могат да представят и ваксинационни сертификати, които не могат да бъдат подправени заради наличието на QR код с датата на ваксинацията и името на препарата, уточняват от здравното министерство.

Египет произведе първите 300 000 ваксини "Синовак"

Новорегистрираните случаи на COVID-19 за последното денонощие в Египет са 771, тридесет и трима души са починали, 700 са изписани след възстановяване от заболяването. Страната преминава през четвъртата вълна на пандемията, като новите случаи дневно са десет пъти повече, отколкото в края на юли. Здравните власти заявиха, че официалните данни вероятно представляват десет процента от броя на действителните случаи. Над 16 милиона души от около 102-милионното египетско население са ваксинирани, според данни на Световната здравна организация от края на септември.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА