Съобщава се за свлачища и разрушени мостове

Значителни щети са предизвикали обилните дъждове, които паднаха в събота вечерта в северната част на гръцкия остров Евбея, съобщи АНА-МПА. Последствията от наводненията са допълнително усложнени заради тежките пожари, които засегнаха района през лятото.

Стотици жилища са наводнени, пътищата са непроходими, големи са щетите в крайбрежните зони на района. Съобщава се за свлачища и разрушени мостове. На острова са изпратени подкрепления от противопожарните служби в континенталната част на страната, за да помогнат за изпомпването на водите. Засега няма информации за пострадали хора. 


Междувременно станя ясно, че гръцкото правителство ще отпусне спешна помощ от 20 млн. евро за пострадалите от наводненията райони.

Помощта беше обявена от заместник-министъра по въпросите на държавната помощ и възстановяването от природни бедствия Христос Триандопулос, който посети засегнатата от обилните валежи зона заедно с други представители на правителството.

Сумата ще бъде прибавена към подкрепата, която се планира за възстановяване на щетите от опустошителните пожари в същата област през лятото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА