Европа обвинява Минкс, че умишлено предизвиква кризата

Мигрантите изчезнаха от лагерите на границата на Полша. Властите в Беларус събраха чужденците и ги извозиха навътре в територията на страната. От вчера повечето чужденци, които са предимно от Сирия, Ирак и други страни в Близкия изток, са в голям склад недалеч от границата. Това подсказва за промяна в тактиката на Беларус, казват от Полша. Според Варшава, въпреки опразването на временния лагер, кризата не е приключила. Беларус все още превозва с камиони стотици мигранти към граничните райони, заявиха днес от полската гранична служба. Европа обвинява Беларус, че умишлено предизвиква кризата с мигрантите. Днес президентът Лукашенко призна пред Би Би Си, че са помагали на чужденците да стигнат границата.

Полша обвини Беларус за нападенията на мигранти срещу военни

"Край село Дубиче Церкевне има група от 500 мигранти. Тези хора бяха не повее от 100, но в последствие останалите бяха докарани с автобуси и броят им значително нарасна. Тази група вече направи опит да пресече границата. Помагаха им беларуски граничари, които опитаха да заслепят нашите служители с лазери. Някои дори използваха сълзотворен газ срещу нашите граничари", заяви Ана Михалска, говорител на полските гранични войски.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.