Актрисата се бори срещу наложено й попечителство

„Не заслужавам да бъда унижена по този начин”. Това заяви италианската кино икона Джина Лолобриджида в емоционално телевизионно интервю. 94-годишната звезда се бори срещу попечителство, което й беше наложено през октомври от съда по искане на сина й Милко. Така тя вече не може да взима финансови решения без одобрението на попечителя.

„Не съм направила нищо лошо”, казва актрисата. „На моята възраст би трябвало да имам спокойствие. Но аз нямам. Изморена съм. Трябва да ми бъде позволено да умра в мир", каза звездата, цитирана от БТА.

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА: Джина Лолобриджида на 92 (СНИМКИ ПРЕДИ И СЕГА)

Синът на актрисата посочва като основна причина за действията си Андреа Пиацола - мъж на около 30 години, обвиняван, че манипулира Лолобриджида. Той й е асистент, а в телевизионното интервю тя го нарича „голямо щастие”. Актрисата споделя, че младият мъж й е като син, „добър човек”. Италианката не желае да вижда нито биологичния си наследник, нито внука си. Тя споделя, че са й останали малко сили да се бори.

„Има една единствена цел и това не е благосъстоянието на Джина Лолобриджида, а нейното богатство”, заяви адвокатът й Антонио Ингроя в телевизионно предаване. Според него клиентката му заслужава „повече уважение от всички италианци, но преди всичко от италианските институции”.

Джина Лолобриджида е една от трите най-големи звезди на италианското кино заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 50-те и 60-те години на миналия век тя беше смятана за най-красивата жена в света. Актрисата се е снимала във филми с Антъни Куин, Химфри Богарт, Марчело Мастрояни и Рок Хъдсън. Международните си успехи Лолобриджида дължи на продукции като "Фанфан Лалето" и "Красавиците на нощта". След успешната си филмова кариера, тя се изявява като фотограф и скулптор.

Още любопитни новини: 

 

СВЕТОВНИТЕ СЕКССИМВОЛИ – ПРЕДИ И СЕГА

МОНИКА БЕЛУЧИ – ЕДНА НЕУВЯХВАЩА КРАСОТА (ГАЛЕРИЯ)

КАКВО СЕ СЛУЧИ С ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЪБЛАЗНИТЕЛКИ НА ХОЛИВУД?

49-годишна жена изглежда с 30 години по-млада (ГАЛЕРИЯ)

Холивудски актьори, които доказаха, че любовта е сляпа (ГАЛЕРИЯ)

Моника Белучи: Не се тревожа, че ме възприемат като зряла жена (ГАЛЕРИЯ)