Температурите ще са сравнително ниски

Днес до обяд все още ще има доста облаци, а на места в Западна България може да превалява слабо. Следобед над източната половина от страната слънцето ще успее да се покаже, докато на запад ще остане предимно облачно. Температурите в сряда ще са сравнително ниски. Максималните в повечето райони ще се движат между 6 и 11 градуса.

В планините до обяд все още ще има валежи от дъжд и сняг. По-значителни количества се очакват в Пирин и Родопите. В следобедните часове преваляванията ще спират, но ще остане облачно, мъгливо и студено.

В четвъртък сутринта в низините и котловините у нас ще се образуват кратки мъгли. През останалата част от деня ще е предимно слънчево с температури до 11-12 градуса. В петък облаците бързо ще се увеличат и до вечерта на много места от запад на изток ще превали дъжд. През почивните  дни ще се затопля. Ще има променлива облачност, а превалявания се очакват в нощта срещу неделя.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.