То ще бъде в книжарниците около Коледа

Разказът „Такси за звездите” на Джани Родари излиза с първо самостоятелно илюстровано издание. Първо се появява проектът на илюстрациите, а после и идеята за книга. Целият процес по издаването е готов за около три месеца.

„Разказът за пръв път е издаден в България през 1981 година. Преведен е от Бояна Петрова, дъщерята на Валери Петров, който пък е бил добър приятел със самия Джани Родари. Много исках да включим именно превода на Петрова в това издание”, обясни собственикът на издателството, което ще разпространява книгата Розина Борачева.

Илюстрациите в изданието са вдъхновени от „Звездна нощ” на Ван Гог, сподели илюстраторът Теодора Югова.

Енциклопедия „България“ излиза за пръв път в един том (ВИДЕО)

„Това беше моята семестриална работа за Националната художествена академия. Трябваше да се изготви макет с илюстрации по разказа на Родари”, каза още Югова.

Изданието „Такси за звездите“ ще бъде двуезично- на български и английски език. А финалът е отворен.

„Има три различни опции за финал на книгата, като всяко дете само може да избере как да свърши тя. Има място, на което да го напише или нарисува”, допълни Розина Борачева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.