Това научи NOVA от свои източници

ГДБОП задържа за втори път мъжа, за когото се твърди, че е получил 60 млн. лева кеш за строителството на АМ „Хемус”. Това научи NOVA от свои източници. Мъжът е бил арестуван в понеделник вечерта. 

ГДНП: Милиони за "Хемус" изнесени кеш в сакове и чували (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според МВР мъжът е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. В последствие той лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми и му ги предоставяли. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18.06.2020 г. до 08.09.2021 г. той е  получил сума в размер на 53 060 861 лева. 

На 6 декември Софийската градска прокуратура е привлякла 42-годишният мъж към наказателна отговорност за изпиране на пари. Той е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа, съобщават още от МВР.

За първи път мъжът беше задържан за 24 часа в началото на ноември, но след това бе освободен. Тогава от полицията съобщиха, че от близо 84 млн. лева за ЛОТ 5 на АМ „Хемус” 60 млн. са били изнесени кеш в сакове и чували. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.