Правителството на щата ще продаде диамантите на търг

Фермерът Мулайам Сингх от област Пана в индийския щат Мадхя Прадеш не можел да повярва на късмета си, когато в понеделник при разкопаване на полето изкопал 13-каратов диамант на стойност над 5 млн. индийски рупии (66 375 долара). Партньорите на Сингх са изкопали и шест други малки необработени диаманта, като са депозирали скъпоценните камъни в правителствен отдел за добив на диаманти.

Правителството на щата ще продаде диамантите на търг и след приспадане на възнаграждението и данъците парите ще бъдат разпределени между фермерите. Районът Пана в индийския щат Мадхя Прадеш е известен със своите диамантени мини и запаси. Богатият източник се дължи на вулканичните изригвания, случили се преди векове в този регион.

Продадоха за рекордна сума диамантени гривни на Мария-Антоанета (ВИДЕО+СНИМКИ)

Инспекторът по диамантите Анупам Сингх от отдела за добив на диаманти в окръг Пана съобщи пред "Индия днес", че пазарната цена на необработените диаманти се оценява на около 5 милиона INR (66 375 щатски долара), но действителната цена ще бъде определена на търга в съответствие с правителствените насоки.

Развълнуван и щастлив от внезапното си забогатяване, Сингх планира да похарчи парите за образованието на децата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС