Играчите са нощували в автобуса

Футболистите на „Марица” (Пловдив) попаднаха в снежна блокада в Турция. Тимът е бил принуден да нощува в клубния автобус на път за Истанбул.

Оттам те вчера трябваше да се качат на самолета за Анталия, където отборът трябва да започне подготвителен лагер, съобщава gong.bg.

Силен снеговалеж в Турция блокира трафика към България

Автобусът с отбора на футболен клуб „Марица” (Пловдив) е блокиран повече от 22 часа на магистралата на около 20 километра от летището в Истанбул.

„Има бензиностанция на около 3 километра. Някои от момчетата отиваха пеша да взимат вода и храна, защото ни свършиха запасите. Малко е труден прехода дотам през преспите”, заяви за NOVA Йордан Влашки, президент на ФК „Марица Пловдив”.  

24 часа по-късно магистралата беше почистена и проходима, а забраната за влизане на автомобили в Истанбул - вдигната. Не такава обаче  е ситуацията на летището. То остава затворено вече втори ден. Наши сънародници ни изпратиха снимки – на храната, която не стига за всички, както и на условията, в които се налага да нощуват.  Наземният транспорт в 16-милионния мегаполис също продължава да е блокиран. Влаковете и автобусите не се движат. Много хора отменят пътуванията си от и към Истанбул.

От вчера жителите на Истанбул се движат основно пеша – след като по непочистените и заледени улици се образуваха задръствания и имаше пътни инциденти. Властите в Истанбул препоръчаха на хората да си останат у дома след като на места снежната покривка надхвърли 80 сантиметра.

За първи път от близо 30 години сняг видяха и жителите на Анталия. По средиземноморското крайбрежие обаче приеха необичайното явление с усмивка – и за малкото време преди да се стопи, местните жители и туристите успяха да си направят снимки за спомен.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.