В неделя ще е по-ветровито

През почивните дни се подгответе за ветровито време. По-студено ще е в събота, когато температурите в най-топлата част на денонощието ще са в интервала от 3 до към 7-8 градуса. Облачността следобед ще продължи да се разкъсва, но ще духа вятър с по-осезаеми пориви в Дунавската равнина и Тракия.

Ако сте планирате почивка в планината, вятърът там ще е по-силен. Облачността и там ще се разкъсва, но ще е студено с температури от минус 2 до минус 9 градуса спрямо надморското равнище. Възможни са слаби превалявания от сняг в Стара планина и масивите на Югозапад.

В неделя ще е по-ветровито, но малко по-топло. В много райони денят ще започне с мразовита сутрин с температури в котловините на запад до минус 8 – минус 10 градуса. В хода на деня облачността ще е променлива с превалявания от сняг в Стара планина и тук-там в масивите на Югозапад. Ще се усилва вятърът – поривите ще са особено силни в Северна и западните части на Южна България. В топлата част на денонощието термометрите ще показват между 5 и 10 градуса.

По планините в неделя слънцето ще е по-щедро до обяд. Следобед облачността ще е променлива, често значителна с краткотрайни превалявания от сняг в Стара планина и масивите на Югозапад. Вятърът ще е силен, дори бурен по откритите била.

През следващата седмица времето ще е спокойно в понеделник, когато дневните температури ще отбележат леко повишение с градус-два спрямо неделя. Във вторник циклон от Средиземноморието ще премине над Гърция, но ще засегне частично и нашата страна с валежи от дъжд и сняг на много места в страната. От четвъртък - отново затопляне и температури до 9-10 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.