Южната ни съседка вече облекчи ограниченията за пътуване

Гърция ще започне туристическия си сезон по-рано от предишни години. Причината е положителното развитие на пандемията. След като COVID-19 спря пътуванията през 2020  г., гръцкият туризъм претърпя най-лошата си година в историята със само 7 милиона посетители, които донесоха приходи от едва 4 милиарда евро. Индустрията обаче започна да се възстановява миналата година.

Отпадат всички мерки срещу COVID-19 в Швейцария и Лихтенщайн

Южната ни съседка вече облекчи ограниченията за пътуване, наложени заради разпространението на коронавируса и напълно ваксинираните посетители не се нуждаят от отрицателен тест, за да влязат в страната.

„Гърция е отворена за всички от днес. Но истинският летен сезон започва за нас на 1 март тази година. А защо е така? Защото има голямо търсене и голяма динамика за гръцкия туризъм през 2022 г. След тази огромна криза за глобалното обществено здраве, хората са склонни и искат да пътуват, да се наслаждават на ваканциите си, да харчат пари и мисля, че Гърция е на първо място в това отношение”, коментира гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Георги Генов