Това обяви канадският външен министър Мелани Джоли

Канадските власти възнамеряват да наложат санкции на Русия във връзка с решението й да признае Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР). Това се казва в изявление на канадския външен министър Мелани Джоли.

Путин призна независимостта на Донецката и Луганската народни републики

"Канада, заедно със своите партньори и съюзници, ще отговори категорично на това пренебрегване на международното право", каза тя.

"Ние се готвим да наложим икономически санкции за тези действия, но отделно от тези, подготвени в отговор на всяка по-нататъшна руска военна намеса в Украйна“, посочи Джоли.

Тя добави, че Канада също остро осъжда тази стъпка на Руската федерация. „Това е пряко нарушение на споразуменията от Минск, Устава на ООН, както и сериозна заплаха за сигурността и стабилността на региона“, аргументира се Мелани Джоли.

САЩ налагат санкции на отцепилите се украински региони

По-рано премиерът Джъстин Трюдо заяви, че Канада няма да подкрепи признаването на независимостта на ДНР и ЛНР и ще даде "решителен и твърд" отговор заедно със своите съюзници.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Росана Манева
Източник: БГНЕС