Той ще важи от 10 ч. на 8 март

Русия обявява „режим на тишината” и е готова да осигури хуманитарни коридори в Украйна от 10:00 ч. московско време на 8 март. Това съобщиха от руския междуведомствен координационен щаб за хуманитарна помощ в Украйна, цитиран от ТАСС.

„От 10:00 (московско време) на 8 март 2022 г. Руската федерация обявява „режим на тишина” и е готова да предостави хуманитарни коридори: от Киев и прилежащите населени места към Руската федерация през територията на Република Беларус до Гомел, както е договорено с украинската страна“, се казва в изявлението.

Също така ще бъдат отворени хуманитарни коридори от Чернигов през Беларус, от град Суми по два маршрута до Полтава и Русия, от Харков до Русия или Лвов, Ужгород и Ивано-Франковск. Ще бъде открит и хуманитарен коридор от Мариупол по два маршрута към Русия и Запорожие.

И тази нощ имаше цивилни жертви при бомбардировките, като 20 души са загинали в жилищна сграда в Суми. По този повод украинският президент отново обвини Запада за бездействието си срещу руската авиация. 

ЗЕЛЕНСКИ - “Вината е на окупаторите. Но отговорност носят и тези, които някъде в кабинетите си на Запад, не могат да вземат решението, от което очевидно се нуждаем. Тези, които не осигуриха безопасно небе над Украйна, свободно от руските убийци”, заяви украинският президент Володимир Зеленски. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Редактор: Георги Генов