То изминало над хиляда километра до Словакия

11-годишно момче измина 1 200 километра само и успя да избяга от Украйна. То е било качено на влак от майка си, която написала телефонен номер на ръката му. Дала му още документи и бележка с координатите на хора, които да търси в Словакия.

Момчето успешно завършило дългото пътуване и било посрещнато от службите на словашка територия. Журналисти откриха майка му, която още е в Украйна. Тя обясни какво е наложило отчаяното решение да пусне сина си да пътува сам през цялата страна.

„Не мога да оставя майка ми. На 84 години е и не може да се движи сама. Качих сина ми на влака и го пратих към словашката граница. Искам да благодаря сърдечно на граничарите и доброволците, на всички с големи сърца, които са го посрещнали и са му помогнали. Нахранили са го и са го завели в Братислава. Много съм благодарна, че спасихте живота на сина ми”, сподели Юлия Писецка.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.
Редактор: Георги Генов