Двамата са на 8-дневна обиколка в Карибския регион

Британският принц Уилям и съпругата му Кейт отмениха посещение в село в централноамериканската държава Белиз в началото на обиколката си в Карибите заради "чувствителни въпроси", свързани с местната общност, съобщи дворецът Кенсингтън в събота.

„Можем да потвърдим, че поради чувствителни въпроси, свързани с общността в Индиън Крийк, посещението е преместено на друго място“, се казва в съобщението. Двойката трябваше да обиколи ферма за какао през първия цял ден от осемдневната си обиколка в неделя.

Вестник "Дейли мейл" съобщи, че възраженията са дошли като част от продължителен спор за правата на коренното население. Местните жители на маите кекчи казаха, че не са били консултирани относно посещението, пише вестникът. Старейшината на селото Себастиан Шолказа пред Daily Mail: "Не искаме те да кацнат на нашата земя, това е посланието, което искаме да изпратим. Те могат да кацнат навсякъде другаде, но не и на нашата земя."

Херцозите на Кеймбридж трябва да посетят Белиз, Ямайка и Бахамските острови, за да отбележи платинения юбилей на кралица Елизабет II. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БТА