До момента румънският Червен кръст е изпратил в Украйна 45 ТИР-а с около 1000 тона материали

Над 4 милиона евро под формата на пари и продукти са били дарени от бизнес средите в Румъния в подкрепа на украинския народ в рамките на кампанията "Хуманността няма граници", предаде Аджерпрес, позовавайки се на съобщение на държавната телевизия TVR.

Вчера TVR беше домакин на хуманитарно събитие, организирано в партньорство с румънския Червен кръст в рамките на кампанията "Хуманността няма граници". В рамките на кампанията бизнес средите са дарили на Червения кръст общо 4 134 000 евро, се посочва в съобщението

Преговорите за мир: Украйна предложи неутралитет, Русия ограничава военните действия (ОБЗОР).

Над 40 компании и институции са дарили продукти и материали от първа необходимост (храни, лекарства, медицинска апаратура, вода, завивки и други), както и пари, за да помогнат директно на лицата, засегнати от конфликта в Украйна. Освен това три компании са купили за румънския Червен кръст ТИР и ремарке, което ще позволи по-лесно организиране на транспорта на хуманитарната помощ до Украйна.

До момента румънският Червен кръст е изпратил в Украйна 45 ТИР-а с около 1000 тона материали.

Също в рамките на събитието в TVR беше представен и колцентър, открит в централния офис на румънския Червен кръст за по-ефективно управление на ситуациите, отнасящи се до граждани на Украйна. Линията се обслужва от доброволци на Червения кръст, говорещи украински, руски, румънски и английски език.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БТА