На срещата присъстваха представител на САЩ и на Службата за външна дейност на ЕС

ЕС и САЩ проведоха във Вашингтон първата двустранна среща на високо равнище за противодействие на Русия, като потвърдиха желанието си да я "изолират" и да координират прилагането на вече въведените санкции. Службата за външни работи на ЕС съобщи за срещата в изявление, публикувано в Брюксел.

На срещата присъстваха заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман и заместник-генералният секретар на Службата за външна дейност на ЕС Енрике Мора.

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Руснаците отново бомбардират, готвят офанзива

"В четвъртък във Вашингтон Европейският съюз и Съединените щати проведоха първата среща на високо равнище по въпросите на Русия", се казва в документа. „Срещата беше продължение на срещата на върха ЕС-САЩ през юни 2021 г., на която двете страни заявиха, че са готови да координират политиките и действията на ЕС и САЩ по отношение на Русия."

В документа се подчертава, че на срещата е постигнато "съгласие да продължи тясната координация по прилагането на санкциите срещу Русия" и е договорено "да се обсъдят по-нататъшни мерки за изолиране на Русия от икономиките на ЕС и САЩ и техните финансови системи".

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
  •  
Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС