Отбелязваме Международния ден на хумора и шегата

Отбелязваме Първи април – Международният ден на хумора и шегата. Макар че не е официален празник, „Денят на шегата“ е широко популярен в много страни по света. 

 Казват, че хуморът лекува всичко.  А домът на хумора е театърът. Именно в театъра срещаме актьора Кирил Бояджиев. И веднага се впускаме в предизвикателство - да ме разсмее възможно най-бързо. По начин, който избере сам.

„Кое било общото между Уил Смит, Батман и Путин? Че и тримата нападат комедиант. Обичам такива смешки и обичам хуморът да отива до крайност“, споделя актьорът Кирил Бояджиев.

Освен да разсмива хората, актьорът притежава и друг талант – свири на китара. Но признава, че пример в музикалния бранш взима от… своя шеф.

„Това свирене на четка за метене е доста добро и сполучливо попадение“, твърди Кирил.

„Това беше в пандемията. Това беше едно от нещата, които исках да направя, за да повдигна духа на хората“, разказва Калин Сърменов.

Войната в Украйна обаче загроби усмивките. Но в лицето на хумора Сърменов смята, че е намерил правилното оръжие за противодействие. „Хуморът е начин за оцеляване. Тогава, когато размахваме бича на сатирата, ние се опитваме да оцелеем“, посочва той.

А хуморът има силата да победи войната, защото, по думите на Кирил Бояджиев, това е език, който се говори от всички.

„Хуморът, докато има хора, ще съществува и ще бъде по-силен от всякакви куршуми, бомби и танкове“ , категоричен е Кирил Бояджиев.

От гилдията са категорични, че понякога човек трябва да умее да се надсмива и над себе си. И допълват, че най-големият враг на хумора е самозабравата.

„Виждаме, че в момента светът страда от хора с липса на чувство за хумор“,посочва  Калин Сърменов

„Ако унищожиш човечеството, тогава няма да има хумор, няма да има и любов“, твърди и Кирил Бояджиев.  

„Хуморът е нещо вечно, велико и най-хубавият вид вирус“, заяви и хумористът Венцислав Мартинов.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.