Разговор с Васил Тодоров от БТПП и енергийния експерт Еленко Божков

"С това ръководство на Министерство на енергетиката не може да има никаква сигурност за нищо, включително и за цената на тока", това каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS енергийният експерт Еленко Божков.

Той заяви, че от дълго време е искал оставката на министъра и на ръководството на министерството, но все се е надявал, че нещо ще се промени.

"Време за истини и решения. С друг ръководен състав на министерството може да се постигне нещо, не и с това. Прави впечатление липсата на компетенция, тупане на топката и никакви решения, няма визия за това какво предстои в сектора. Искам оставката на това ръководство", категоричен е Божков". 

Главният секретар на БТПП Васил Тодоров заяви, че от началото на май може да се пристъпи към протестни действия, но все още се очаква проява на разум от страна на правителството.

"И към настоящия момент имаме експерти, които дават конкретни решения. Това е така от години, още от правителството на Бойко Борисов - срещахме се, говорихме по дневния ред, взимаха се решения, но след това действия нямаше. Така е и сега", каза още той.

От БТПП очакват от правителството продължаване на компенсациите, възможност за сключване на дългосрочни договори и да има механизъм енергията да бъде купувана на българския пазар на поносими цени.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.

Редактор: Илиян Ушеров