Уволнения и още разкрития за фиктивните пациенти

След разкритията на NOVA за раздаване на кашкавал и салам по клинична пътека последваха уволнения и още разкази за схемите с фиктивните болни в санаториума в гр. Баня. Директорката е временно отстранена от поста си, а от МЗ и НОИ са назначени проверки. Самосезира се и Районната прокуратура в Пловдив.

Отстраниха директора на санаториума, приемал фиктивни пациенти срещу кашкавал

Никола Чакъров е бивш рехабилитатор в здравното заведение. Разказва, че е бил вписван най-малко два пъти като фиктивен пациент. От думите му става ясно, че поне половината персонал е минал по този път.

„Схемите с фиктивните клинични пътеки стартираха, малко след като започна пандемията”, обяснява Чакъров и добавя, че някой от ръководството на санаториума идвал и казвал, че от утре служителят е пациент по клинична пътека. Искали личните им карти и оформяли документите. След 7 дни служителите само се разписвали, че са изписани и получавали в замяна кашкавал и салам.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.