Това съобщиха от "Български пощи"

"Български пощи" удължават срока за изплащане на пенсии до 21 април 2022 година. На 20 и 21 април пощенските станции ще работят с удължено работно време докато има чакащи пенсионери. Великденските добавки ще се изплащат до 3 май 2022 г., а социалните плащания и добавки от Агенцията за социално подпомагане до 26 април 2022г.

Изплащането обаче ще става само в станциите по местоживеене, а не във всяка пощенска станция. След хакерската атака в събота информационната система на пощите е блокирана и това доведе до опашки пред клоновете на пощенските станции в страната. Няма информация за изтекли лични данни при атаката.

"Няма опасност някой да получи пенсията си два пъти - например един път в Перник, а след ден - в София. Имало един опит за възползване от кибератаката и хартиените списъци, но не е бил успешен", каза Деян Дънешки - главен изпълнителен директор на "Български пощи".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова