Последните проучвания показват, че подкрепата за Еманюел Макрон се увеличава

Четири дни преди предстоящия в неделя втори кръг на изборите за президент на Франция очакването става все по-напрегнато. Двамата кандидати Еманюел Макрон и Марин льо Пен полагат усилия да привлекат повече гласове с митинги и срещи в различни части на страната.

Макрон и Льо Пен отиват на балотаж

Последните проучвания показват, че подкрепата за Еманюел Макрон се увеличава. Три различни изследвания показват, че средната подкрепа за сегашния президент е нараснала до 55,83 на сто.

През 2017 г. Макрон спечели с 66,1% от гласовете, като също се изправи срещу Льо Пен на втори тур. Сега обаче разликата между тях е значително по-малка. В сряда вечерта двамата се изправят един срещу друг в първи и единствен телевизионен дебат.    .

Макрон обеща Франция да изостави петрола, въглищата и природния газ

„Най-трудното ще бъде да успеем да включим в този отрязък от време – 2 часа и 15 минути - 2 часа и половина всички теми, които влизат в работата на бъдещия държавен глава. Ще има въпроси от областта на сигурността, на образованието, на околната среда”, каза водещият Жил Було.

„Въздържането от глас е все едно да поставиш на една основа Еманюел Макрон и Марин льо Пен, а между тях има фундаментални различия. Ако Марин льо Пен поведе в неделя ще има много тежки последици за нашия ежедневен живот, за икономиката, за суверенитета на Франция. Най-лошото все още е възможно”, заяви премиерът на Франция Жан Кастекс.

Льо Пен предлага сближаване между НАТО и Русия

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.