Вижте някои от атракциите на Лагос

Поредният епизод на предаването „Без резервация” на „Дойче веле” ни отвежда в най-големия град в Нигерия – Лагос. Той беше избран за една от най-добрите туристически дестинации за 2022 г. от Lonely Planet. Ютубърът Тайо Айна показва туристическите акценти в и около Лагос.

„Без резервация”: Разходка и сафари в един от най-известните резервати в света (ВИДЕО)

Градът е оживен мегаполис. В него живеят над 20 млн. души от около 250 племена и народи. Освен това той е икономическият и финансов център на Нигерия. Преди всичко обаче градът е известен със своята култура и бит.

Ако харесвате изкуство и занаятите пазарът „Лекис” е точното място за вас. Той е един от най-големите в Нигерия. Там могат да бъдат намерени музикални инструменти, дърворезба и картини. Нещо повече, на пазара можете да плетете кошници или да се научите как да правите подноси.

„Без резервация”: Най-романтичните кътчета на Германия (ВИДЕО)

Друга популярна атракция е Центърът за опазване „Леки”. Той е основан през 1990 г. като природен резерват, екологичен и образователен център, както и зона за отдих.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Без резервация“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 15.30 ч. и понеделник от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.