Вижте как се приготвя традиционната за южната ни съседка вкусотия

Поредният епизод от предаването „Евромакс” на „Дойче веле” ни отвежда на обяд в гръцка таверна. Главният готвач Василис Маргаритис пък разкрива тайните на приготвянето на истинската гръцка мусака.

Тайните на неустоимия италиански сладолед (ВИДЕО)

Традиционното ястие е с азиатски корени. Бежанци са пренесли рецептата в южната ни съседка по време на Гръцко-турската война в началото на 20 век. Основните съставки са патладжани, телешко и картофи. Месото се запържва с лук, чесън и домати. Канела, червен и черен пипер и сол са подправките в традиционната рецепта.

Коя е най-вкусната африканска закуска (ВИДЕО)

Сосът „Бешамел” с който се залива мусаката, пък се приготвя с олио, а не с масло, както повеляват „законите” на френската кухня. Добавя се и малко овче или козе сирене и индийско орехче.

Още за тайните на гръцката кухня гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.