Силна градушка падна в Чачак, Крагуевац и околностите

Буря удари по-голямата част от Сърбия следобед, предаде РТС. В Крагуевац и околностите му бурята бе придружена с дъжд и гръмотевици. Буря премина също в Лесковац, Поморавие, Банат и Срем. В някои части на Белград, като Калуджерица, Лещан и Винча, падна градушка с размер на кайсия. В останалите части се изля краткотраен, но силен дъжд с бурен вятър.

Следобед буря със силен вятър и дъжд удари Шумадия, част от Белград, Банат и Срем, както и южната част на Сърбия.

Силна градушка падна в Чачак, Крагуевац и околностите, както и на територията на Велико Градище и в части от Срем, около Алибунар.

В Крагуевац вятърът събори дървета, има повредени коли и покриви на къщи. Някои улици са изцяло под вода, а вятърът е преобръщал и контейнери.

Кола помете българин на магистрала в Сърбия

Лошото време и облачността засегнали първо северните части на Сърбия, достигнаха и по-широкия район на Белград, а някои части на столицата бяха ударени от силна буря с проливен дъжд, гръмотевици и градушка.

Лесковац също бе ударен от буря, придружена със силен вятър, дъжд и градушка с размер на грахово зърно, около 17:00 часа. Силен вятър е изкоренил стар ясен в центъра.

Мълния е ударила мрежата на ниско напрежение, на три места. Имало е искри и малки пожари, които са потушени. Има пострадали коли.

Белград също бе засегнат от силен порой около 15 часа. Градушка с големина на кайсия десет минути без прекъсване валя в населените места Лещане, Калуджерица и Винча.

Въпреки че метеорологичните явления бяха краткотрайни, Републиканският хидрометеорологичен институт предупреди, че гражданите на Белград трябва да очакват още валежи през останалата част от деня.

В късния следобед в Белград отново започна силен дъжд, с гръмотевици и силен вятър.

Според съобщения на метеорологичната служба се очаква на места да падне и градушка. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС