Тя ще бъде временно отстранена от длъжност

Дисциплинарно производство срещу полицайка, след като отказала да даде проба за алкохол при проверка на пътя. Рано тази сутрин тя се качила на колата си, въпреки че изглеждала в нетрезво състояние. След като нейни колеги я спрели, тя се е държала арогантно.

Полицайката е от областната дирекция в Стара Загора. Била е със семейството си на къмпинг край Созопол. Призори започнал скандал, който съседите не успели да потушат.

РАЗСЛЕДВАНЕ: Кой стои зад престъпна схема с хиляди левове в КАТ (ВИДЕО)

„Скандалът е започнал между сина и бащата. Започнали са да се бият помежду си, да пречат, да влизат в конфликт с други техни комшии по каравана. Намесила се е съвсем друга жена, която е комшийка от трета каравана и която де факто е извикала полицията”, разказа управителят на къмпинга Пламен Иванов.

Той потвърди, че това не е първият случай на проблеми със семейството в последните 10 дни. „Мъжът е нападнал съседите. Неговият син се опитал да го успокои. Той е хвърлил сина си на земята и го е ударил по гърба. Видя се колко голяма рана има синът на гърба”, разказа Георги, които е свидетел на случилото се.

След скандала тази сутрин на място е извикан патрул. „Крещяха много високо, имаше страшни скандали и полицаите й казаха да напусне територията на къмпинга”, каза Пламен Иванов.

Полицаите, дошли на място, видели жената да се качва в колата си, въпреки че изглеждала в нетрезво състояние.

„Качва се и потегля в посока Приморско. Подават автомобила на екип от „Пътна полиция”. Колата е спряна. Водачът е във видимо нетрезво състояние и отказва да бъде изпробван за алкохол”, съобщи инспектор Тодор Станков - Пътен контрол-РУ Созопол.

44-годишната жена е младши полицейски инспектор. Според официалната информация от МВР се държала арогантно с колегите си още при пристигането им в къмпинга. Вече е образувано дисциплинарно производство срещу полицайката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.