Ние от БСП няма да го позволим, заяви Нинова

„Г-жа Велкова беше зам.-министър на Асен Василев, нейният ресор беше „Бюджет”. С нея сме изчислили всяка стотинка от бюджета. Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реалистичен. Това преобръщане вчера за нас е твърде изненадващо”. Това заяви Корнелия Нинова на пресконференция.

Нинова е категорична, че предишното правителство е оставило стабилна държава.

„Оставихме 8,5 милиарда лева в хазната, 1,5 милиарда - излишък. От гласуваните от парламента 10 млрд. дълг са изтеглени 1,5 млрд. Тоест оставихме пълен резерв, излишък и малко теглен дълг", каза Нинова.

Министърът на финансите: Актуализация на бюджета е невъзможно да бъде разработена

„Какво се случи с тези показатели за четири седмици? Защо НСИ отчете, че се срива индексът за бизнес климата в България с близо 4%. Някой трябва да ни отговори откъде измисли числото 11 милиарда дефицит", призова Корнелия Нинова. 

Според нас връщат социално икономическия модел „Дянков-Борисов”.

„Трето. Внушават, че нашето правителство е водело неразумна политика и едва ли не с нея ще предизвикаме някакви апокалиптични прогнози за България.", категорична е Корнелия Нинова.

„Четвърто: подготвят общественото мнение за вдигане на данъци. Такъв беше един от анонсите на г-жа Велкова. Ние от БСП сме гарант, че това няма да се случи”, заяви Нинова.Тя критикува правителството на Гълъб Донев, че се увеличава директорските бордове в държавните дружества, а правителството се готви да реже социални плащания. 

„Предлагаме служебният кабинет да не се занимава с бюджета за 2023 г. Само си губят времето, защото ние в следващия парламент ще го прекроим”, каза още лидерът на БСП. 

Относно изборите, Нинова каза, че всички листи на БСП са регистрирани.

„Първото ни голямо мероприятие за тази кампания ще е в Бургас, на 3 септември”, каза още Нинова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.