Защо решават да съдействат на пострадалите

Украински бежанци от Пловдив помагат на пострадалите от наводненията в Карловско. Наталия Елис разказва, че преди дни провежда разговор с позната от Каравелово, която през март тази година ѝ помогнала с лекарства за Украйна. Тогава тя решава, че услугата трябва да бъде върната.

Наталия е в България от седем години. Тя и нейни сънароднички от Украйна са решили да помагат на място в наводненото село. „През март, когато набирахме помощи, цяло Каравелово се отзова за нашата кауза. Помогнаха с медикаменти и събиране на пари за лекарство, което е много важно за жените в страната. Сега е времето да им върнем жеста. Ще помагаме постоянно”, заяви тя.

Жената вече е посетила Каравелово след наводнението, за да занесе храна. И обобщи ситуацията от населеното място: „Трагедията е голяма. Дървета от гората са дошли в селото и са разрушили доста къщи. Във всеки двор има почти 1,5 метра пясък”, каза още Наталия.

Тя коментира често споделяна публикация в социалните мрежи - дали пострадалите от наводнението ще бъдат настанени в хотел и ще има ли и за тях по 40 лв., каквато помощ беше отпусната на украинските бежанци след войната.

„Хората, които наистина помагат, никога не пишат такива неща. Тези, които пишат - не дават нито една стотинка нито на украинци, нито на българи, нито на роми, нито на сирийци. Това е само разделяне на обществото”, категорична е Наталия.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.