"Има такъв народ" е единствената партия, която стои зад народа, посочи той

Най-доброто за зърнопроизводителите е да се отвори мярката за частно складиране на слънчоглед. Това коментира Пламен Абровски от "Има такъв народ" в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Когато в ЕС се вземаха решения за солидарността, е трябвало България да каже, че ще влезе безконтролно слънчоглед от Украйна. Когато им бе позволено да сложат мито и имаше дефицит на слънчоглед, тогава зърнопроизводителите започнаха да произвеждат и тази култура. Когато се внася безконтролно зърно, това подбива цените на българския производител", заяви той.

Абровски: Българските производители на слънчоглед може да фалират

По думите му енергийната криза е най-тежката за страната, а заради нея има и висока инфлация. "Икономически силната Европа има проблем с ресурса за производство на ток, газ, дърва. Ще се откаже от пазарния принцип за електроенергията и ще се върне към регулацията с таван на мегаватчас. Важно е как ще реагират енергийните министри. Дърва имаме в изобилие. Трябва обаче да се планира сечта", обясни Абровски.

Според него много се подценява ролята на България във вземането на решения в Брюксел. "Има такъв народ" е единствената партия, която стои зад народа", посочи още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.