Без БСП трудно ще бъде направено правителство, смята той

Искаме замразяване цените на тока и водата, както и газа, както за бита така и на бизнеса. Идеята ни е да има спасителен план до април, който държавата да подпомага. Това коментира за "Твоят ден" Драгомир Стойнев от БСП, който води листата на партията в Пазарджик. 

"Народът реши да накаже системните партии за сметка на хора, които се появяват по телевизията и правят шоу. ГЕРБ имат силна местна власт, а кметовете им оказват натиск върху гражданите да гласуват за тях. Бяхме в основата на постиженията в социалната политика, но от ПП желаят да си ги припишат", заяви той. 

БСП обяви водачите на листите си

Според него се очаква тежка зима. "Рецесията ще завладее цяла Европа. Инфлацията е създаден отвън феномен. Трябва да има две тарифи - за богати и бедни, които изнемогват. За да няма раздаване на пари на калпак и да се стимулира енергийната ефективност, трябва да има целеви помощи. Доходите и количеството потребявана енергия ще са критериите", подчерта Стойнев. 

По думите му това, което Фон дер Лайен предложи, БСП предлага от 3 месеца. "Плаващите мнозинства са трудни и нестабилни. Основният приоритет на левицата е да изтрием разделителните линии и да си подадем ръка в обществото. Без БСП трудно ще бъде направено правителство", увери Стойнев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.