Снимка: istock
Вижте как се прави сладкият десерт
В събота в Русе се провежда фестивал на торта „Гараш". Преди 120 години по река Дунав в града пристига австроунгарецът Коста Гараш и създава прочутият десерт.
„Той е опитал да създаде нещо конкурентно на тортата „Сахер". През годините е имало различни модели. Малко хора знаят, че истинската торта Гараш се прави без брашно”, каза шеф Ивайло Димитров.
Рецептата на тази торта на пръв поглед е лесна. Съставките са само пет - орехи, пудра захар, яйца, сметана и шоколад.
Днешните сладкари осъвременяват рецептата и влагат творчество до такава степен, че съчетавайки вкусове и текстури постигат петият вкус - „Умами”.
Новините на NOVA - вече в Instagram, Twitter, Telegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.