По думите му кралското семейство като всяко друго има своите проблеми, но показва сила

Той е един от големите новинари в BBC, отговорен за отразяването на погребението на Лейди Даяна. Награждаван е от британската корона за служба към журналистиката. Питър Хорокс е дългогодишен директор на BBC World Service.

Според него смъртта на кралциата е обединила Великобритания. "Тя се превърна в нещо лично за всеки британец, загубата се приема за лична, тъй като мнозина са израснали с нея. Силата на монархията ще продължи и ще се заздрави от чувствата на скръб след смъртта на кралицата", заяви Хорокс. 

Кой печели войната на пропагандата: Говори бивш журналист на BBC

По думите му кралското семейство като всяко друго има своите проблеми. "Това е нещо, което кара хората да ги чувства по-близки. Кралското семейство показа последователност, приемственост и сила на монархията", подчерта журналистът. Хорокс си спомни за отразяването на смъртта на Лейди Даяна. "Хората хвърляха цветя, плачеха много, беше драматичен момент. Погребението на кралицата обаче ще бъде по-тихо, достолепно и церемониално", разказа той. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.