„Асенчо и Кирчо не знаят какво е държава, а искат да управляват”, смята тя

Новият парламент едва ли ще просъществува. Прогнозата в студиото на „Събуди се” направи икономистът Мика Зайкова. Тя се надява новите депутати да успеят да приемат бюджета за догодина и 22 необходими закона, за да дойдат парите от Плана за възстановяване и устойчивост.

Заради неразбирателствата между политическите партии, тя очаква нови предсрочни избори около 2 февруари. „Само че тогава няма да отидат да гласуват и един милион”, е мнението на икономиста.

За нея вариант е експертно или програмно правителство. „Нека застанат хора, които наистина знаят какво правят. Асенчо и Кирчо не знаят какво е държава, а искат да управляват. Има неща, които не се учат дори в американските университети”, добави тя.

Зайкова подчерта, че ръстът на цените на хранителните стоки от малката потребителска кошница е между 30 и 40%. Според нея около 70-80 на сто от хората няма да могат да посрещат сметките си за ток и вода.

Повече гледайте във видеото. 

​Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.