На борда на машината е имало 173 души

Самолет на Korean Air Lines Co Ltd (003490.KS) със 173 души на борда е излязъл извън пистата на международното летище "Себу" във Филипините в неделя вечерта, съобщиха от авиокомпанията, като добавиха, че няма пострадали и всички пътници са евакуирани безопасно.

Широкофюзелажният самолет A330 на Airbus SE (AIR.PA), изпълняващ полет от Сеул до Себу, се е опитал да кацне два пъти при лошо време, преди да излезе от пистата при третия опит в 23:07 ч. местно време, се казва в изявление на Korean Air.

"Пътниците са били ескортирани до три местни хотела. Организира се алтернативен полет", заяви авиокомпанията за полет KE361. 

Руски изтребител падна върху къща в Иркутск (ВИДЕО)

Снимки от мястото с непотвърдена автентичност, публикувани в социалните медии, показват големи щети по самолета, като носовият колесник изглежда разрушен.

Президентът на Korean Air Кихон У публикува на уебсайта на авиокомпанията извинително писмо, като отбеляза, че ще бъде извършено задълбочено разследване съвместно с местните авиационни власти и корейските власти, за да се установи причината.

Самолетът A330-300, претърпял злополуката, е доставен нов на Korean Air през 1998 г., според уебсайта за проследяване на полети FlightRadar24.

Според Aviation Safety Network, уебсайт, който събира данни за авиационни произшествия, Korean Air не е имала фатална катастрофа от 1997 г. насам.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Станимира Шикова
Източник: БГНЕС