Днес в съда адвокатът на Борисов отрече той да е бил с полицейска униформа

Полицаят от СДВР Денислав Борисов направи втори опит да бъде пуснат на свобода. Спецполицаят беше заловен да шофира бус с 31 нелегални мигранти на автомагистрала „Тракия“. 

Днес в съда адвокатът на Борисов отрече той да е бил с полицейска униформа, когато е спрян за проверка. А бил с дрехи, които сам си купил.

Дрехите, с които Денислав Борисов е бил по време на задържането, са лични и нямат отличителни знаци на МВР, твърди адвокатът му.

“Установи се, че това не е полицейската униформа. Той лично със собствени средства е заплатил пантала и якето”, потвъри адвокат Надежда Римпева. 

Заловиха бежанци, превозващи нелегални мигранти в Карлово

“Доказателствата по делото са в насока, че е бил с униформата си и е използват служебната си карта. Не твърдим, че униформата е била пълна, а и обстоятелството, което защитата изнесе, че панталонът и якето за закупени от него, това е обичайна практика в МВР. Служителите първи си закупуват, когато подменят части от униформата със собствени средства, които в последствие им се възстановят”, казаха от прокуратурата. 

Адвокатът на полицая по иска той да бъде освободен под домашен арест,  с електронна гривна.  Защитата смята, че други са замесени в незаконното преминаване на чужденците през границата на страната, а Борисов е осъществявал само транспортирането им.

Задържан е заподозрян за превоза на мигранти, катастрофирали на АМ "Тракия"

Прокуратурата обаче контрира, че 23-годишният служител  е организирал трафика на мигранти, като е наел още двама свои приятели- барман и готвач да управляват пилотните коли, с които да му осигуряват параван.

“Разпитани са и двама свидетели, които твърдят, че дни преди това той е извършил пак подобно действие. Но за тях още няма повдигнато обвинение”, каза още зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов. 

Решението на съда - Денислав Борисов остава в ареста. Определението  е окончателно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.