Огнената стихия взе десетки жертви

Чили поиска международна помощ, за да се справи с опустошителните горски пожари, взели десетки жертви. Хиляди хора бяха евакуирани и настанени в убежища, след като огънят обхвана над 40 хиляди декара земя. Броят на жертвите и ранените продължава да расте, като засега се съобщава за поне 23-ма загинали.

Властите съобщиха, че са успели да се преборят с около 80 от общо 230 огнища. Опасните условия създадоха и сериозни материални щети в някои села. Местни жители разказаха, че са загубили всичките си вещи в огнената стихия.

"Излязох от дома си само с дрехите, с които бях облечена. Обух си чехли и избягах навън. Нямаше време да слагам противопожарна преграда или да взема нещо друго, нямаше време за нищо. Скоростта на вятъра се промени много бързо и всичко изведнъж започна да гори. Всичко стана изключително бързо", заяви Каролина Торес, пострадала от огнената стихия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.