Вижте как изглежда той

Когато старият ни автомобил повече не иска да работи, обикновено ние се отказваме от него. Но не така смята Мохамед "Абу-Али" Ал Малахийм. Той живее в пустинното село Ал Джая в Йордания и е превърнал своята очукана мъничка кола в хотел. Да, хотел, при това имащ претенцията за най-малкия хотел в света. Това е "VW Beetle" -  наречен така от своя собственик.

„Това село е моята родина, тук съм роден, тук съм израснал, тук съм живял“, казва Ал Малахим.

До голяма степен изоставен от жителите си, напуснали в търсене на по-модерен начин на живот, Ал Джая се намира близо до Ал Шубак, дом на внушителен замък от 12-ти век.

Посетителите на района се регистрират във хотел VW Beetle, откакто той отвори ръждясалите си врати, след като се "пенсионира" през 2011 г.

Малкото хотелче е обзаведено от дъщерята на Абу Али с ръчно изработени, бродирани чаршафи и възглавници, украсени с традиционни шарки и с цветни мъниста.

Според Абу Али една нощувка тук е толкова удобна, че е еквивалентна на нощувка в петзвезден хотел.

Табела отстрани на VW го обявява за „най-малкия хотел в света“ – титла, която според Световните рекорди на "Гинес" е присъдена на широкия 2,5 метра хотел "Eh'häusl" в Амберг, Германия. "Eh'Häusl" е с площ от само 53 квадратни метра и е построен е преди почти три века. Макар и тесен, той е достатъчно висок, за да побере спалня, баня, трапезария и хол.

Разбира се, фактът, че този хотел фигурира в "Гинес" като най-малкият в света, това по никакъв начин не пречи и на неговия собственик и на посетителите да оспорват решението, и да смятат "VW Beetle" за първец в тази класация.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.