Заподозреният за нападението се издирва

Властите на германския Мюнстер прекратиха предсрочно провеждащия се в града панаир, след като мъж беше намушкан с нож на въртележка, съобщиха ДПА и Асошиейтед прес.

Полицията обяви, че 31-годишната жертва и друг мъж са се скарали снощи, докато са се возили на въртележка. По време на разправията заподозреният е намушкал жертвата. Въпреки опитите за реанимация, човекът умира на място. По данни на полицията двамата мъже не са се познавали предварително.

Стрелба в Хамбург, има загинали и ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Органите на реда все още издирват заподозрения, както и още един мъж, който е бил с него по време на нападението, като и двамата са избягали.

Днес трябваше да бъде последният ден на панаира, но градските власти са решили да го прекратят по-рано „от уважение към жертвата”, се казва в изявление на Маркус Леве, кмет на 300-хилядния град.

Панаирът се провежда три пъти годишно в Мюнстер. Според уебсайта на организаторите той привлича до един милион посетители годишно.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Асен Георгиев, БТА