45-ият президент отказа да отговаря на журналистически въпроси

45-ият президент Доналд Тръмп напусна сградата на съда в Манхатън след повдигането на обвинения в 34 престъпления, свързани с фалшифициране на документи, предаде Ройтерс.  Тръмп бързо излезе от съдебната зала, в която се проведе изслушването и не отговори на журналистически въпроси.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бившият президент прекара около два часа в сградата на съда, където научи подробности за криминалните обвинения, пред които е изправен, докато води трета си президентска кампания.

Според телевизия Си Ен Ен се очаква Тръмп да се отправи директно към летище летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк и да отлети за Флорида, където се намира имението му  "Мар а Лаго". Той възнамерява да направи изявление от имението си по-късно тази вечер.

Следващото предварително изслушване по делото на бившия президент на САЩ е насрочено за 4 декември т.г., съобщава CNN. Очаква се делото да започне през януари 2024 г., съобщава АФП, като се позовава на съдия от наказателния съд в Ню Йорк.

На 30 март съдебно жури в нюйоркски съд произнесе обвинителен акт по делото за участието на Доналд Тръмп в злоупотреба със средства за президентската кампания през 2016 г.

По-рано днес на 4 април, бившият президент беше задържан под стража. По време на съдебно заседание в Ню Йорк той не се призна за виновен по всички 34 обвинения. По-късно Доналд Тръмп напусна съда след предявяването на обвиненията, като арестът му беше отменен. Очаква се Доналд Тръмп да направи официално изявление след завръщането си във Флорида.

Прокуратурата в Манхатън публикува обвинителния акт по делото на бившия президент. Той е обвинен в 34 случая на фалшифициране на бизнес документи от първа степен с цел прикриване на компрометираща информация от избирателите и незаконна дейност преди и след президентските избори през 2016 г.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Николай Велев, БТА