Здравословното хранене може да бъде вкусно, просто трябва да знаем как да си приготвим храната, казва тя

Кои са храните, които ще ни позволят да влезем в отлична форма за лятото? В "Събуди се" здравословни съвети дава фитнес моделът, писател и инфлуенсър Биляна Йотовска.

Как да се храним правилно по празниците и след това?

Според нея в зависимост с какво месо е приготвен и дали хлебчето е пълнозърнесто, дюнерът може да бъде полезен или вреден. "В повечето случаи дюнерът не е здравословен. Здравословното хранене може да бъде вкусно, просто трябва да знаем как да си приготвим храната. Вкусът се възпитава. Тя да познаваме храната и да знаем кое ни влияе добре. Не диетите, а балансът в храненето трябва да стане начин на живот. Храната трябва да носи удоволствие и да е поднесена красиво", обясни тя. 

По думите ѝ е възможно да преминем през всички празници без да преяждане. "Аз пия вода винаги когато ми се пие. Не се лишавайте от нищо на празничните трапези, но внимавайте какво хапвате и разреждайте с повече зеленчуци, риба и яйца и да намалят въглехидратите преди и след празниците, защото те водят до дискомфорт. През цялото време хората трябва да спортуват. Прясната храна, приготвена на момента, е най-доброто решение", подчерта Йотовска. 

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.