Когато ВСС се избира от парламента, не може да говорим за липса на политическо влияние”, каза тя

"Идеята на политическите анализатори за общ кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е случайна. Този кабинет е подозрително компромисен, обясни тя за преговори за правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Едните са олицетворение на модел, който налагаха 10-12 г., а другите – създадени с цел да се преборят с този модел. Този консенсус е повече от съмнителен”. Това заяви депутатът от БСП Ирена Анастасова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

"Досега институцията служебен кабинет не беше предизвиквала такива размисли, явно нещо се случи в последните 2 г., за да се стигне до идеята за конституционни промени за нейното закриване. Дори лична позиция за премахването на института „служебно правителство” нямам" обясни депутатът от БСП.

„Държавата не може да продължава по този начин. За пенсиите няма опасност, но се отваря Сребърният фонд”, възкликна Анастасова.

Народният представител призна, че в парламента няма представителство на цялото българско общество. „Не може компромисите да са на всяка цена. Тези компромиси определят развитието на страната”, обясни Анастасова.

За исканата предсрочна оставка на главния прокурор тя каза, че не вижда избистрена позиция за главния прокурор. "Не смятаме, че това е дълбоката съдебна реформа, която трябва да се случи, виждам, че сега искат само да заменят Гешев. Искаме главният прокурор да е контролируем, но да не е подвластен на едно или друго политическо влияние. Когато ВСС се избира от парламента, не може да говорим за липса на политическо влияние”, допълни Ирена Анастасова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook