„Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет”, посочи той

Проверка на МВР е установила редица дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев от парламентарната трибуна.

„Понякога се касае за хотели на един и същи човек, който няма как да не знае, че едно лице е регистрирано на няколко места. Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет, деца, които не са се родили и хора, които не са влизали в България”, каза Демерджиев.

Демерджиев: Установихме нарушения на кабинета "Петков", свързани с помощите за украински бежанци

Константинова: Твърденията на Демерджиев за бежанците са абсолютно несъстоятелни

С украинския посланик разграничихме хората в нужда от туристите. Броят на тези, които трябва да получат закрила рязко намаля, каза още Демерджиев.

„При първата физическа проверка установихме 3000 човека по-малко от 12 000, които трябваше да са там”, посочи още вътрешният министър и каза, че трябва да се установи дали хотелиери участват в тези практики или дали има и замесени представители на държавата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Димитър Абрашев, БТА