Имаше дърпане на ризи и чупене на очила

Председателят на Народното събрание Росен Желязков наказа с дисциплинарна санкция „порицание” 17 депутати заради сблъсъците в пленарната зала през вчерашния ден.

Припомняме, че в четвъртък депутати на „Възраждане” и „Продължаваме Промяната - Демократична България” стигнаха до физическа саморазправа. Причина за това станаха споровете за бъдещ кабинет. Имаше дърпане на ризи и чупене на очила.

Физически сблъсък в НС: Счупени очила, драскотини и заплюване (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наказаните са Явор Божанков, Николай Дренчев, Светослав Тодоров, Славчо Крумов, Ангел Георгиев, Златан Златанов, Цончо Ганев, Климент Шопов, Константин Бачийски, Манол Пейков, Искрен Митев, Веселин Вешев, Йордан Тодоров, Настимир Ананиев, Станислав Стоянов, Виолета Кърпачева и Емил Янков.

„Моето решение е за налагане на дисциплинарната санкция „порицание”. Вие сами бяхте свидетели на тази масовост, на това нарушаване, което най-образно може да се опише с понятието на нашите западни съседи като „тепачка”. Давам си ясна сметка, че една част от депутатите може да са били в ситуацията на защита”, посочи Желязков.


„Наказанията не са пропорционални. Имаме хора, които са на различна позиция от другите народни представители. Говоря за Цончо Ганев, който вчера си позволи да наплюе вас, квесторите и хората, които са тук с нас всеки ден”, коментира Искрен Митев от ПП-ДБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.