Проф. Христо Хинков очаква да бъде съставено редовно правителство

Официалният списък на проектосъстава на кабинета „Денков – Габриел” вече е факт. NOVA разговаря с част от обявените имена и те потвърдиха, че са дали съгласието си да участват в редовно правителство с втория мандат. Само един от тях обаче прие да застане пред нашата камера и това е проф. Христо Хинков, който е предложен за министър на здравеопазването. Казва за себе си, че не е изявен политик и е член на ДСБ. Според него страната има нужда от правителство, което да се заеме с проблемите в страната.

„Приех, защото не можех да откажа. Нещата са много сериозни в здравеопазването. Нямам претенции, ще мога да ги оправя, но виждам, че има леко дръпване от тази гореща тема и горещ картоф, което представлява българското здравеопазване”, сподели проф. Христов.
Очаква редовна власт с втория мандат да бъде съставена.

„Напълно съм наясно, че приоритетите за страната са над политическите пристрастия и това е естествена реакция на двете големи партии. Всички останали, които са против този „неестествен съюз”, както твърдят опонентите - не мислят за бъдещето на България”, смята още професорът.
Така смята, че в период на криза и при липса на бюджет - здравият разум трябва да надделее.
„Има проблеми, които чукат на вратата и ако не бъдат решени сега, нещата могат да излязат извън контрол за страната”, поясни той.

Ако заеме поста на здравен министър обещава да продължи започнатите проекти в здравеопазването и да няма реваншизъм в действията му.

Свързахме се с една част от номинираните за министри, но отказаха коментар пред камера, преди кабинетът да стане факт. В неофициалния списък вчера фигурираше името на Емил Дечев за правосъден министър, днес е оказа, че за този пост е номиниран депутатът Атанас Славов.

„Атанас Славов е преподавател по конституционно право. Ще участва в конституционната реформа”, каза Николай Денков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.