Продължава разследването за това как е успял да влезе в страната

Продължава разследването за това дали Ангел Христов е влязъл жив в България. Днес предстои да се извърши аутопсия, която трябва да установи причината за смъртта му. До момента е ясно, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински.

Единият от така наречените братя Галеви - Ангел Христов, е починал в частна болница в Дупница. Това пише в смъртния акт, който е бил издаден от община Дупница. От лечебното заведение обаче категорично отрекоха това да е вярно. Според смъртния акт Ангел Христов е издъхнал в 08.00 сутринта в събота, когато не се е намирал в имението в Ресилово.

„Съобщението беше от болница „Свети Иван Рилски-2003”. И че смъртта е настъпила в лечебното заведение. Това е частна болница. Смъртният акт се издава, където е настъпила смъртта. Като причина за смъртта беше посочена сърдечна недостатъчност и съмнения за масиран инфаркт на миокарда”, заяви Галина Палчева, отдел ГРАО към Гробищен парк.

Демерджиев: Надделява версията, че убийците на Къро не са българи

При оформянето на смъртния акт се оказало, че в един от необходимите документи - съобщението от болницата за смъртта на Христов, има много голям пропуск.
„Беше сбъркано името на лицето и аз върнах съобщението да си поправят данните. В болницата се бяха объркали, че пишеше Ангел Христов Ангелов, а той се казва Ангел Христов Христов. До личната карта имаме достъп през Национална база данни”, подчерта
Галина Палчева, отдел ГРАО към Гробищен парк.

Личната карта на Христов също била изтекла -  още през 2018 година по спомените на служителката на ГРАО. Това обаче не било пречка и смъртният акт бил издаден. В събота следобяд. В болница „Свети Иван Рилски-2003” обаче категорично отрекоха, че смъртта е настъпила там. Управителят доктор Ени Лефтеров тази сутрин беше ангажиран и обяснението си изпрати чрез медицинска сестра.

Официално: Обявиха Петьо Еврото за общодържавно издирване

„Доктор Лефтеров каза, че смъртта на господин Христов не е установена тук”, заяви изпратената медицинска сестра.

Така официално потвърждение за това къде е настъпила смъртта на Христов няма. А в Дупница продължават да недоумяват как той се е върнал в града, без да бъде забелязан.

„Чуването или виждането е нещо, което човек може и да се научи. Но в случая, аз откъде да чуя? Да не би някой да е дошъл и да ми каже „Аз съм тук“ ли?!”, попита Методи Чимев, кмет на община Дупница.

И днес продължават опитите полицията да открие следа от другия от Братя Галеви – Пламен Галев. Развитие обаче засега няма.

„Бях изненадана от новината, че Ангел Христов е починал. Разбрах за това от медиите”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на с. Ресилово Мариана Доцина.

Тя беше категорична, че няма информация където точно е починал той. „При мен не е подадена информация къде и как е починал той. Беше ми казано само, че лицето е починало. Никакви други подробности не ми дадоха. С мен не се свързаха близките му. Никой не е разговарял с мен”, подчерта тя. И допълни: „не съм го виждала. Не съм имала повод да разговарям с никой от семейството”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.